Ensimmäinen tentti takana, ja olin varmaan ainoa luokasta, joka ei luntannut. Kun tulin ulos luokasta ja kerroin, että minusta tentti oli suhteellisen vaikea, vieressäni istunut mies kysyi: "Mikset kysynyt apua?" Valvova opettaja oli nimittäin parikin kertaa tentin aikana poistunut luokasta, jolloin tietenkin kaikki supisivat keskenään, ja tämän lisäksi istumme kyynärpäät kiinni toisissamme, jotta lunttaaminen olisi varmasti ollut mahdollisimman helppoa. Kun tähän lisää eräiden eteläisempien kansallisuuksien asenteen lunttaamista kohtaan ("Kaikkihan sitä tekee. Ihan okei.") niin on ihme, että nämä ylipäänsä oppivat yliopistossa mitään.

Illalla tentin jälkeen lähdimme Annan ja Epin kanssa kuuntelemaan jazzia, sillä Brnon jazzfestivaalit alkoivat maanantaina. Valitettavasti kyseinen klubi oli meidän sinne tullessamme niin täynnä, että emme olisi mitenkään mahtuneet sisään, joten lähdimme sen sijaan leffaan. Siellä valitsimme ensimmäisen mahdollisen elokuvan mitään siitä tietämättä, ja lopputulos oli suhteellisen mielenkiintoinen draama juutalaisista Puolan metsissä toisen maailmansodan aikaan.

Tänään sitten aamulla odottikin kiva yllätys, kun aloin selvittämään iltapäivän ekskursiota erääseen taidemuseoon kulttuurikurssin tiimoilta. Selvisi, että opettaja oli taas tavalliseen tapaan lähettänyt tiedotuksen sähköpostina noin puolelle luokasta, ja minä en tällä kertaa ollut vastaanottajien listalla. Tiedotteen sisältö: ekskursio on siirretty alkamaan klo 10 aamulta. Sopivasti tämä selvisi minulle 10:30, ja minulla viimeinkin keitti yli. Koko kurssin ajan tiedotus on ollut tämän tasoista, ja ilmeisesti opettaja on tästä tietoinen, koska välillä mailien lopussa lukee "Kertokaa tästä eteenpäin kavereillenne". Siispä lähetin opettajalle pitkän mailin, jossa erittelin ongelmat, kerroin miten asioiden pitäisi mielestäni toimia ja lopussa totesin olevani hyvin pettynyt kurssiin. Toivottavasti tämä auttaisi niin, että edes viimeisestä ekskursiosta saisin tiedon ennen kuin on liian myöhäistä.