Vietin viime viikon Alpeilla laskettelemassa sekä kumpaankin suuntaan matkalla Wienissä piipahtamassa. Koska tästä kertominen vaatii kuvien sorttaamisen ja editoinnin, jätän sen myöhemmäksi ja kerron sen sijaan uudempia kuulumisia.

Perjantaina kävimme tutustumassa vaihtariryhmällä Černá Horan panimoihin. Pääsimme oikeastaan pelottavan lähelle oluen valmistusprosessia, sillä saimme maistella käymissammioiden vaahtoja suoraan astioista ja olutta tynnyreissä olevista hanoista. Tuli vaan mieleen, kuinkakohan moni turistiryhmä meitä ennen on tökkinyt sormensa olutmassoihin.

Itse olut oli "ihan okei". Panimo tekee myös kahta erikoisuutta, joista hunajaolut oli maukasta ja mustikkaolut maistui vähän siiderille. Olutmaistelun lisäksi nautimme päivällisen.

Pullotuslinjastossa ei taaskaan ollut pulloja, mutta isoja kanistereita näkyi.

Lauantaina kotiin tullessani löysin huoneestani uuden asukin:

Kyllä, se on kilpikonna. Irene selitti innoissaan, että oli ostanut sen Tescosta, ja että sen nimeksi tulisi ehkä Jorge. Ensiksi tuli mieleen, että mitäköhän Jorgelle tapahtuu, kun Irene kahden kuukauden päästä lähtee takaisin Espanjaan. Mutta ei tässä kaikki, tässä on nimittäin Jorgen terraario:

Lasipurkki, joka näkyy alimmaisena, on keittiön lamppumme suojus, joka on nyt sitten ruuvattu irti ja valjastettu kilpikonnan kodiksi. Se on vinossa kaulaliinan avulla, ja itse terraariossa lilluu salaatinlehtiä. IKEAn muovikipot ovat uusi lisäys tältä aamulta, Jorge nimittäin oli yön aikana karannut ja se löytyi puolikuolleena sängyn alta pitkällisen etsiskelyn jälkeen. Eivät nuo muovikipot tosin mitään auta, sillä juuri vartti sitten kuului uusi SMÄK kun Jorge onnistui kiipeämään kippojen raosta ja iskeytyi taas lattiaan.

Tämän päivän aikana täällä on juossut kaikenlaista espanjalaista ihastelemassa kilpikonnaa. Itse taas soittaisin varmaan eläinsuojeluviranomaisille, jos olisin Suomessa. Kaikkein eniten ihmettelen sitä, että kukaan espanjalaisista ei taida tajuta, että Jorgen olot ovat oikeastaan todella epäasialliset.

Asiasta kukkaruukkuun, me olemme jatkaneet torstailounasperinnettä nyt jo kolmena peräkkäisenä torstaina. Ensimmäisenä torstaina oli benedictin munat, toisena torstaina lihapullat ja muusi ja nyt viimeisimpänä teimme tomaatteja fetamunatäytteellä sekä kanasalaattia. Saimme jopa kerrankin vallattua ison keittiön, sillä tomaatit tarvitsivat uunin.

Loppukaneettina kerrottakoon Äidille, joka huolehtii pokerista ensiaskeleena uhkapelien maailmaan, että tulin eilen 20 hengen pokeriturnauksessa 4. sijalle ja voitin 20 euroa, eli kokonaissaldoni sunnuntaipokereista on nyt suunnilleen nollilla. Kymmenellä lisäeurolla sain pokerin ohessa iltapalaa, kaksi kaljaa sekä puhtaat parin viikon pyykit ja pääsin taksikyydillä kotiovelle. Olemme aika hyvin vallanneet pokeriturnaukset, sillä eilisenkin peleistä 8 henkeä oli tuttuja vaihtareita, ja minun lisäkseni norjalainen Dan ja ranskalainen Anatole pääsivät viiden parhaan joukkoon eli palkintosijoille.