Kävin katsomassa leffassa Valkyrien, joka on Suomessa K-13. Elokuvaa ennen näytettiin mainos, jota järkyttävämpää en ole ikinä nähnyt, ja joka olisi hyvin voinut saada Suomessa leiman K-18. Mainoksessa näytetään surevat vanhemmat, jonka jälkeen tulee takauma: auto ajaa toisen kylkeen, ja takapenkillä olevat turvavyöttömät lapset lentävät tuulilasin läpi. Tämän jälkeen näytetään verisiä lasten ruumiita, jotka osittain kytevät tulessa. Lopulta tulee teksti, joka ilmeisesti tarkoitti "Ole varovainen liikenteessä."

Ilmeisesti vastaava mainos on ollu kaikissa leffoissa, joita kaverit ovat käyneet täällä katsomassa. Jotenkin tuntuisi, että Suomessa ensimmäisten näytöskertojen jälkeen Suomessa iltapäivälehtien otsikot kirkuisivat ja viranomaiset helisisivät.

Ostin eilen ennen leffaa kevättakin itselleni, sillä mukana täällä minulla on vain täysmittainen musta villakangastakki, ja viikonlopuksi on luvattu +8 astetta. Liikkeessä oli alennusmyynnit meneillään, mutta tietenkin viime kauden tyyli on ollut lyhyttä ja A-mallista eli täysin minulle sopimatonta, joten päädyin maksamaan kolme kertaa enemmän lantionpeittävästä mallista.