Helmikuun alussa sain kirjeen Kelalta: opintotukenu perutaan, koska en ole ilmoittautunut läsnäolevaksi yliopistooni. Siispä se, että olen ilmoittautunut "Poissaolevaksi vaihto-opiskelukauden vuoksi" ei ole kulkeutunut Kelalle saakka, mutta eipä tuo hirveä yllätys ollut. Täytettävä lomake löytyi Kelan sivuilta.

Tästä viikko eteenpäin saan kirjeen, jossa kerrotaan Kelan saaneen Väestörekisterikeskuksesta ilmoituksen ulkomailla oleskelustani, ja näin ollen minun tulee selventää ulkomaille muuttamiseni syitä. Epäsuorasti kirjeessä uhattiin, että jos selvitystsä ei tipu kahden viikon kuluessa, sosiaaliturvani katkaistaan. Kiva. Eli yksi lomake ei sittenkään riittänyt, eikä myöskään se, että olin Väestörekisterikeskukselle ilmoittanut muuttavani ulkomaille vain neljäksi kuukaudeksi, ja kirjani ovat yhä Espoossa, minkä pitäisi automaattisesti tarkoittaa sosiaaliturvan jatkumista. Siispä taas lomakkeita täyttämään.

Nyt pari päivää sitten sain Kelalta kirjeen, jossa ystävällisesti ilmoitetaan, mille tilille voin maksaa takaisin "vapaaehtoisesti" viime kuun opintotukeni. Siis anteeksi mitä? Kirjeessä ei ollut selitystä siitä, miksi opintotuki pitäisi maksaa takaisin. Tällä kertaa mukana ei tullut lomakkeita (eikä myöskään yhteystietoja, joista voisi kysyä lisätietoja), joten todellakin toivon, että voin jättää kyseisen kirjeen huomiotta.

Kävin muuten tänään pilateksessa. Tunti oli jonkinlainen aloittelijoiden tunti, minkä luulin tarkoittavan helppoja liikkeitä. Sen sijaan se tarkoitti loputonta tsekinkielistä pälätystä joka välissä, ja liikkeitä tehdessäni opettaja tuli pariin otteeseen vääntämään päätäni eri asentoihin ja selittämään kädestä pitäen (tsekiksi) mitä pitää tehdä. Vaikka ymmärsin pari sanaa aina sieltä täältä, kokonaisviesti jäi hämärän peittoon. Saa nähdä tuleeko käytyä uudestaan, mutta jos tulee, niin sitä ennen pitää lukaista Wikipediasta vähän pilateksesta, että on edes jotain käsitystä siitä, mitä siellä tunnilla pitäisi tehdä.