Sain pari päivää sitten postissa uusimman Trendin, josta löytyi ruokaohje Benedictin munille. Tänään päätimme kokeilla niiden valmistusta karussa käytäväkeittiössämme Eppin kanssa. Keittiö on siis kaakeloitu huone, josta löytyy neljä keittolevyä ja vesipiste. Jos haluaa käyttää uunia, niin sellainen on onneksi vähän pidemmällä samassa kerroksessa. Onneksi, koska uuneja on koko 12-kerroksisessa talossa vain kahdessa keittiössä, keittiöitä taas joka kerroksessa kaksi.

Tavoitteenamme oli tehdä voileipä, johon tulee mm. uppomunia. Ohjeen mukaisesti keitimme vettä, lisäsimme suolaa ja etikkaa. Tämän jälkeen muna piti rikkoa esim. kauhaan ja kipata nopeasti kattilaan. Ensimmäinen osa meni muuten hyvin, paitsi että muna oli liian iso kauhaan, kauha lipsahti, ja... noh...

Onneksi meillä oli munia kokonainen paketti. Ohjeessa käskettiin tehdä hollandaisekastiketta, mutta verbi "vatkaa" tuotti ongelmia, koska kellään ei ollut vispilää. Yritin ostaa kaupasta hollandaisekastikejauhetta, mutta täällä ei hirveästi harrasteta mitään erikoisempia kastikkeita, joten tyydyimme tsekkiläiseen peruskastikkeeseen, jota saa kaikkialta: tatarská omácka. Vähän kotoisen tartar-kastikkeen oloista. Lisäksi paahtoleipää tai Madeira-viiniä ei löytynyt, ja halusimme lopputuloksesta vähän ruokaisampaa, joten lisäsimme ohjeeseen tomaattia ja juustoa.

Lopputuloksessa levitimme pannulla paahdetun leivän päälle kastiketta, sitten paistettua keittokinkkua, tomaattiviipaleita, hyvää juustoa ja munat Provencale-maustesekoituksella höystettynä. Namnam!