Tsekin kielen opinnot alkoivat tänään - taas. Olen käynyt samat perusasiat läpi jo kerran Suomessa ja sen jälkeen intensiivikurssilla, joka järjestettiin viime viikolla, ja nyt taas jauhettiin samoja perusfraaseja, koska muulle ryhmälle ne olivat uutta. Ihan hyvää kertausta, kai.

Ryhmä oli siis puoliksi kreikkalaisia, puoliksi espanjalaisia lisättynä yhdellä turkkilaisella ja srilankalaisella - ja minulla. Ja kaikki muut ovat ihan pihalla. Aamun tervetulotilaisuudessa olin ainoa ulkkari, joka oli löytänyt paikalle ajoissa. Muut tulivat tipoitellen myöhässä, koska ei voi osata katsoa ratikka-aikatauluja eikä voi selvittää, missä luentosalissa pitäisi olla, tai jos selvittääkin niin ei voi ainakaan osata kävellä sinne vaan pitää palloilla kielitaidottoman vaksin luona.

Eipä sinänsä, ihan mukavia opiskelijatovereita minulla on, vaikka vähän pihalla ovatkin. Kun kävelimme tervetulotilaisuudesta kielikurssille, matkalla yksi kysyi, milloin sää muuttuu siedettäväksi. En oikein ymmärtänyt kysymystä, sillä tänään on pientä pakkasta ja lempeää lumipyryä, ei mitään loskaa vaakasuoraan. Sitten selvisi, että osa porukasta näkee nyt ensimmäistä kertaa elämässään lunta, ja heidän mielestään lumipyryssä tarvitsee sateenvarjon, kun sehän on vettä.

Eilen kävimme Villen, norjalaisen Danin ja ranskalaisen Nicolas'n kanssa ClubWashissa pesettämässä pari koneellista pyykkiä sekä osallistumassa pokeriturnaukseen. Turnausessa oli 19 pelaajaa, Ville ja Dan tippuivat ennen finaalipöytää (10 henkeä) ja itse selvisin sijalle 8. Nicolas oli paras meistä ja sijoittui neljänneksi eli palkintosijalle, sillä ensimmäiset viisi sijaa saivat rahaa. Hauskaa oli, sillä peliseura oli nuorta ja kansainvälistä: omassa aloituspöydässäni oli Villen ja Nicolas'n lisäksi kaksi brittiä, hollantilainen, puolalainen ja tsekki. Päätimme, että tästä lähtien pesemme pyykkiä vain sunnuntaisin ja tulemme joka viikko.

Viime viikolta tuli myös päätös lähteä torstaina Venetsiaan. StudentAgency myy halpoja bussilippuja ympäri Eurooppaa, joten 65 eurolla edestakaisin saimme bussikyydit Venetsian karnevaaleille. Lähdemme matkaan suomalaisporukalla - minä, Ville, Mikko ja Evelina - ja vietämme kaupungissa kaksi päivää ja yötä. Bussikyydin pituus (10h!) vähän hirvittää, mutta olen aina halunnut nähdä karnevaalit.