Olen ollut hereillä viimeisen 30 tunnin aikana n. 6 tuntia ja lopun aikaa koisannut pätkissä ja köhinyt punkan pohjalla. Eilen aamulla heräsin pää täynnä räkää ja yli 38 astetta kuumetta; nyt olo on jo vähän parempi, joten tuskin tämä mitään vakavaa on, vaikka ensin vähän niin epäilinkin, koska lähipiiri kotisuomessa on ollut ahkerasti influenssassa.

Olisin varmaan nähnyt eilen nälkää ilman upeaa kämppistäni Mariaa, joka siis asuu samassa solussa muttei huoneessa. Hän täytti vesilasiani, teki pastaa ja tiskasi astiat. Ihana ihminen.

Kipeilyn takia jäin paitsi eilisen tervetuliaisohjelmasta, johon olisi sisältynyt Brnon kaupunkikierros. Jos ajattelee asioita positiivisesti, tämä tarkoittaa, että voin kiertää nähtävyydet täysin omaan tahtiini. Lauantain tervetuliaisohjelmassa sentään olin mukana: kävimme Znojmon kaupungissa katsomassa nähtävyyksiä sekä vierailimme viinitilalla ja toisen maailmansodan aikaisella bunkkerilla, jolle ei koskaan tullut käyttöä, koska Tsekki päästi saksalaiset maahan ilman vastarintaa.