Eilen lähdimme Villen, Mikon ja Eppin kanssa katsomaan paikallista kapusiiniluostaria tai oikeastaan sen kryptaa. Sinne oli nimittäin ennakkotietojen mukaan muumioitunut 150 veljeskunnan jäsentä, jotka olivat kuolleet ennen vuotta 1784, ja tämä kuulosti sen verran omituiselta, että pakkohan se oli nähdä.

Kuvassa krypta vasemmalla, taustalla Pietarin katedraali. Paikan päällä itselleni tuli vähän sellainen olo, että mitäköhän me oikein tehdään täällä: kaikki selitystekstit olivat tsekiksi ja lähinnä katselimme ruumiita. Sentään jotain yritimme teksteistä tulkata, sillä jokaisesta ruumiista oli kerrottu nimi ja ammatti. "Kominickí mistr":n kohdalla arvuuttelimme pitkään, oliko kyse viestintäministeristä vai kommunistiministeristä. Oikea käännös oli tietenkin "nuohoojamestari".

Kryptan jälkeen palloilimme hetken (kuvassa kaalitorilla, Zelný trh) ja päädyimme sitten syömään, jonka jälkeen jatkoimme Eppin ja Villen kanssa elokuviin. Spirit oli upean näköinen elokuva, mutta elokuvaa ennen näytettävän mainoksen autoonsa palava pariskunta (eri mainos tällä kertaa) vähän häiritsi.